MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Članki

Vstajenje

Vsaj zadnji dve stoletji je zahodni svet v veliki meri poganjalo prepričanje, da je zgodovina progresivna, da bo človeštvo neizogibno ustvarilo svet vse večje in večje varnosti, blaginje in svobode; močno prepričanje, da bo vsaka generacija živela v boljšem svetu od predhodne.

Preberi
Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen

Navsezadnje ljubezen ni le čustvo – je načelo. »Ljubezen je potrpežljiva, dobrotljiva je ljubezen« (Prvo pismo Korinčanom 13,4).

Preberi
Sobota - nekoč in danes

Včasih preprosto potrebujemo prost dan. 24 ur, v katerih nam ni potrebno razmišljati o delu ali drugih življenjskih skrbeh in stresnih dejavnikih. Na srečo je Bog to vedel in načrtoval že v času stvarjenja tega sveta.

Preberi
Soočenje s temami o smrti, žalovanju in prihodnjem življenju

Sveto pismo ima veliko povedati o smrti in kako ta vpliva na nas ljudi. Še več, zamisel o smrti se ne konča pri umiranju. Naš um se sooča z nepoznanim – kaj se zgodi po smrti in kaj storimo, ko izgubimo nekoga, ki ga imamo radi.

Preberi
Kaj adventisti verujemo o Svetem Duhu?

Sveti Duh je tretja oseba božanstva oz. Trojice. On je ta, ki nas vodi k tesnejši hoji s Kristusom.

Preberi
Kaj v resnici pomeni imeti večno življenje?

Misel o večnem življenju lahko zveni čudovito in tudi zastrašujoče. V Svetem pismu je večno življenje popolna, nebeška usoda, ki jo bo človeštvo prejelo, ko se odloči slediti Jezusu Kristusu.

Preberi
Kaj Sveto pismo pravi o tem, kaj je Nova zemlja?

Po navedbah knjige Razodetje je Nova zemlja naša končna destinacija – naš večni dom. To je kraj, kjer bo človeštvo živelo večno.

Preberi
Kako deluje molitev

Če ste se že kdaj vprašali, ali molitev sploh deluje, niste edini. Od kod zamisel, da Bog sliši in uslišuje naše molitve?

Preberi
Daj nam danes naš vsakdanji kruh

Včasih se prošnja za vsakdanji kruh v molitvi očenaš zdi nesmiselna, predvsem kadar sedimo za pogrnjeno mizo ali kadar siti počivamo v topli dnevni sobi.

Preberi
Obramba Trojice

Prvi del te snovi kratko opisuje zgodovinski in teološki okvir prvih adventistov in podaja razlog, zakaj se je izraz Trojica v njihovih pogovorih v glavnem uporabljal v negativnem smislu.

Preberi

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Raziskujte, doživljajte in spoznavajte Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu