MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Politika zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti (»Politika zasebnosti«) je bil nazadnje posodobljen 27. 3. 2022.

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

Delujemo kot upravljalec vseh osebnih podatkov, ki so na voljo ali zbrani na naših spletnih straneh in aplikacijah (naše »storitve«). Ta izjava o zasebnosti opisuje možnosti, ki so vam na voljo v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov, in kako dostopate do teh informacij, da jih posodobite ali popravite.

Pomembno je omeniti, da se prakse varovanja zasebnosti sodelujočih organizacij lahko razlikujejo od prakse Slovenske konference. Smo ločen subjekt od tistih, ki sodelujejo v naših službah in tako nimamo nadzora nad njihovimi praksami v zvezi z zasebnostjo. Čeprav sodelujoče organizacije spodbujamo, da upoštevajo našo Izjavo in prakse v zvezi z zasebnostjo, vas spodbujamo, da pred predložitvijo katerih koli osebnih podatkov pregledate politiko zasebnosti sodelujočih organizacij.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Zavedamo se občutljive narave vaših podatkov. Naša največja prednostna naloga je zagotoviti zaupnost vseh podatkov, ki jih posredujete, in zavzeti proaktiven pristop k varovanju zasebnosti.

Pri uporabi naših storitev nam lahko posredujete osebne podatke, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka, rojstni podatki, podatki o zakoncu in družini, preteklem izobraževanju, informacije o zaposlitvi in informacije s področja financ.

DRUGE INFORMACIJE

Ko uporabljate naše storitve, lahko sprejemamo in shranjujemo informacije, zbrane pasivno z različnimi tehnologijami, ki se uporabljajo na naših spletnih straneh. Te informacije se uporabljajo za zagotavljanje statističnih podatkov, kot so število obiskovalcev na spletni(h) strani(-eh), število obiskovalcev na vsaki strani naših storitev. Drugi podatki lahko vključujejo IP naslove, vrsto brskalnika, ponudnika spletnih storitev, strani, ki jih obiščete, operacijski sistem in datumski/časovni žig. Ti podatki so le statistični in niso uporabljeni za vašo identifikacijo.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Pri upravljanju naših storitev, kot je opisano zgoraj, lahko mi in naši zunanji partnerji uporabljamo piškotke (vključno z začasnimi ali sejnimi piškotki in trajnimi piškotki) in podobne tehnologije. Naši partnerji lahko uporabljajo tudi lokalno shranjevanje (HTML5).

Te tehnologije se uporabljajo za zagotavljanje dodatne funkcionalnosti, natančnejšo analizo uporabe in vedenja, začasno shranjevanje naših strani in slik, shranjevanje vsebine in nastavitev.

Prav tako lahko sodelujemo s tretjimi osebami, bodisi za prikazovanje oglasov na naši spletni strani ali za upravljanje našega oglaševanja na drugih straneh. Naše tretje osebe lahko uporabljajo tehnologije, kot so piškotki, z namenom zbiranja informacij o vaših aktivnostih na tej spletni strani ali na drugih mestih, da vam zagotovijo oglaševanje na podlagi vašega brskanja po spletu in interesov.

NAŠA UPORABA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV IN DRUGIH INFORMACIJ

Osebne podatke in druge informacije lahko uporabljamo za to, da bi vam zagotovili storitve, poslali posodobitve, upravljali vaš račun, komunicirali z vami, vam omogočili povezovanje z drugimi, izboljšali naše storitve, izvajali raziskave, imeli pregled nad našo organizacijo, vam poslali koristne informacije in bilten, vas navedli v imeniku članov ter komunicirali s posamezniki in člani sodelujočih organizacij. Osebnih podatkov ne bomo ponovno uporabili za drugačen namen, kot je bil prvotni, za katerega so bili podatki zbrani, razen če velja naslednje:

  • nova uporaba je združljiva s prvotno, kar pomeni, da bi utemeljeno pričakovali podobno uporabo;
  • obvestili smo vas o novi uporabi in vam dali možnost, da se z njo ne strinjate;
  • zakon dovoljuje novo uporabo.

S tem, da nam prostovoljno posredujete svoje podatke, soglašate z našo uporabo v skladu s to izjavo o zasebnosti. Potrjujete in se strinjate s tem, da se vaši podatki lahko prenesejo iz vaše trenutne lokacije na naše strežnike ali njene pooblaščene tretje osebe, kot je opisano v tej Izjavi o zasebnosti. Vaših podatkov ne bomo delili z nikomer, ki ni naveden v tej Izjavi o zasebnosti, razen če pred tem ni bila pridobljena vaša privolitev. Ta Izjava o zasebnosti opisuje tudi možnosti, ki so vam na voljo v zvezi z uporabo vaših podatkov in načinom, kako lahko do njih dostopate in jih posodobite.

Če se želite odjaviti od prejemanja glasil, se lahko odjavite tudi od takšne komunikacije tako, da na prejeto elektronsko sporočilo odgovorite s ključno besedo ODJAVA ali kliknete na povezavo za odjavo, če je ta pripeta na dnu elektronskega sporočila.

DELJENJE VAŠIH PODATKOV

Slovensko konferenco sestavljajo skupnosti, ki jih območno koordinirajo pastorji Slovenske konference. Regije so bile ustanovljene kot področja, ki služijo določenemu geografskemu področju. Vaše podatke povezujemo in delimo z drugimi skupnostmi, ki nam omogočajo opravljati različne naloge, obravnavane zgoraj, in vam zagotavljati dragocene storitve.

Vaše podatke lahko delimo s tretjimi osebami, ki nam pomagajo pri poslovnih dejavnostih, kot so odpošiljanje, marketing in zagotavljanje pastorskih storitev. Te tretje osebe so pooblaščene za uporabo vaših osebnih podatkov le, če je to potrebno za zagotavljanje teh storitev.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo, če to zahteva zakon ali v dobri veri, da je takšno dejanje potrebno za (I) izpolnjevanje pravne obveznosti, kot je sodni poziv ali podoben pravni postopek, za (II) zaščito in bran pravic ali lastnine Slovenske konference, (III) ukrepe v nujnih okoliščinah, da se zaščiti osebna varnost uporabnikov storitev, obiskovalcev naših središč ali javnosti ali (IV) za zaščito pred pravno odgovornostjo, (V) če organizacija sodeluje pri združitvi, prevzemu ali prodaji celotnega ali dela svojega premoženja, boste z obvestilom obveščeni na naši spletni strani o kakršni koli spremembi lastništva ali uporabe vaših podatkov, kot tudi o vseh možnostih, ki jih imate.

POVEZAVE TRETJIH OSEB

Naše spletne strani ali aplikacije lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih strani ali funkcij, ki se lahko povežejo z drugimi mobilnimi aplikacijami znotraj vaše naprave. Politika zasebnosti povezanih spletnih mest in mobilnih aplikacij se lahko razlikuje od naše. Če na teh spletnih straneh ali aplikacijah posredujete kakršne koli podatke, vaše podatke ureja njihova politika zasebnosti. Spodbujamo vas, da politiko zasebnosti takšnih strani pregledate pred predložitvijo kakršnih koli osebnih podatkov.

VAŠE PRAVICE

Če se vaši osebni podatki spremenijo, ne želite več uporabljati naših storitev ali želite vedeti, ali hranimo osebne podatke o vas, lahko zahtevate, popravite, posodobite, spremenite ali izbrišete takšne podatke tako, da nas kontaktirate na elektronski naslov. Za spremembe podatkov, ki se nanašajo na podatke v zvezi s članstvom ali cerkveno blagajno, se obrnite na krajevnega uradnika, blagajnika ali pastorja. V nekaterih primerih vam lahko omogočimo neposreden dostop do portala, na katerem se hranijo vaši osebni podatki; po potrebi jih lahko spremenite, če že imate dostop.

VARNOST

Varnost vaših podatkov nam je pomembna. Sledimo splošno sprejetim standardom, kot je šifriranje za zaščito osebnih podatkov, ki so nam bili posredovani.

SPREMEMBE TE IZJAVE O ZASEBNOSTI

To izjavo o zasebnosti lahko posodobimo tako, da bo odražala spremembe naše informacijske politike. Spodbujamo vas, da za najnovejše informacije o naši politiki varovanja zasebnosti redno pregledujete to stran.

Če imate vprašanja ali pritožbe glede naše Izjave o zasebnosti ali politike varovanja zasebnosti, nas kontaktirajte na uprava@adventisti.si ali na spodnji naslov.

UPRAVA KRŠČANSKE ADVENTISTIČNE CERKVE
Njegoševa cesta 15
1000 Ljubljana

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Raziskujte, doživljajte in spoznavajte Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu