MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Živi prijazno

Žívi prijazno (Live kind) je projekt Transevropske divizije, s katerim obeležuje 100 let delovanja Oddelka za družine v Krščanski adventistični cerkvi. Projekt vsebuje zamisli ekip Oddelkov za družine iz vse Evrope. Koordinatorka projekta je Karen Holford z Oddelka za družine pri Transevropski diviziji.

Žívi prijazno je spodbuda, da se zavežemo narediti 100 dejanj prijaznosti v enem letu. To pomeni, da enkrat na teden naredimo vsaj eno prijazno dejanje za svoje sodelavce, neznance, sosede itd. in eno prijazno dejanje za ljudi v svoji krajevni cerkvi, še posebej za tiste, ki jih ne poznamo tako dobro. Poleg tega se lahko odločimo vsak dan narediti kaj prijaznega za svoje družinske člane.

Zakaj ravno prijaznost? Prijaznost je zdrav temelj vsakega odnosa, poleg tega pa dobro vpliva tudi na telesno, čustveno, duševno in duhovno zdravje. Ko so ljudje prijazni drug z drugim, je med njimi manj sporov. Z dejanji prijaznosti lahko širimo Božjo ljubezen in smo svetla luč svetu, ki je pogosto neljubeč, hladen in neprijazen. Želimo si, da bi prijaznost postala del našega življenjskega sloga in da bi z njo »nalezli« tudi druge!

"Izkoristite vse priložnosti, da z izkazovanjem naklonjenosti prispevate k sreči vseh okoli sebe. Prijazne besede, sočutni pogledi, izrazi priznanja bodo za mnoge, ki se osamljeni bojujejo, kakor kozarec hladne vode žejnemu."

Ellen G. White: Osupljiva Božja milost

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu