MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Prehrana in skrb za možgane

V ponedeljek, 14. novembra 2022, smo se v prenovljeni kuhinji Krščanske adventistične cerkve v Mariboru po dolgem času zbrali navdušenci zdravega kuhanja.

Tam je potekal kuharski tečaj z naslovom »Prehrana in skrb za možgane«, ki ga je vodila dr. Marjanca Hari-Novinšek.

Izvedeli smo, da lahko za možgane skrbimo na več različnih načinov: z oskrbo s kisikom (zračenjem prostorov, globokim dihanjem, vadbo na prostem) in tako, da poskrbimo za enakomerni dotok glukoze v možgane s polnovrednimi živili, pitjem zadostne količine vode, izpostavljanjem sončni svetlobi, zadostnim časom spanja, rednim gibanjem, izogibanjem poškodbam, abstiniranjem od kemičnih substanc, s cepljenjem proti klopnemu meningitisu ter odstranjevanjem prostih radikalov.

Po bogatem uvodu, v katerem smo izvedeli, kako pomembna je pravilna prehrana za delovanje našega centra inteligence, smo teorijo prenesli v prakso in se preselili za štedilnik, kjer smo pripravljene recepte pretvorili v okusne umetnine pod strokovnim Marjančinim očesom. Ozračje je bilo sproščeno in zabavno, čas pa je hitro mineval. Sledilo je pogrinjanje miz, okušanje hrane in sproščeno spoznavanje. Polnih želodčkov, novih spominov in poznanstev smo se poslovili z obljubo, da se kmalu spet vidimo.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu