MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Otroški teden na Ptuju letos posvečen čutilom

Zadnji avgustovski dnevi so že tradicionalno rezervirani za Otroški teden na Ptuju, ki se ga je letos udeležilo prek dvajset otrok. Osrednja tema taborjenja, ki so ga pripravili krajevna cerkev Ptuj, Društvo stezosledcev in Humanitarno društvo ADRA Slovenija, so bila čutila ter čuti.

Tokrat so se na Ptuju zbrali najmlajši iz stezosledske družine – pustolovke in pustolovci, stari od 4 do 10 let. Prek športnih, umetnostnih, izobraževalnih, znanstvenih in ustvarjalnih delavnic so spoznavali svetove okusa, sluha, vida, vonja in tipa.

Raziskovali so meje našega sluha, prisluhnili vrstniku s popolnim posluhom in se tudi sami preizkusili v glasbeni delavnici. Na delo so poslali svoje brbončice (zdaj vedo, kakšnega okusa so smrkelj, trava in milo), vonjali so različna zelišča in dišave, preizkušali, kako se nam širijo zenice ter kako so dobri v branju optičnih iluzij. Na čutni poti so hodili po različnih podlagah, zgolj z rokami pa so tipali za skrivnostnimi predmeti. Čutilom in čutom smo posvetili tudi naša jutranja in večerna duhovna razmišljanja, prek osvajanja pustolovske veščine za čutila, pa smo raziskovali, kaj je o njih zapisano v Svetem pismu.

V termah so se otroci pogumno bojevali z valovi in višino na skakalnicah. Na kemijskih delavnicah so se igrali znanstvenike in ustvarili slonjo zobno pasto ter lava svetilko. Izdelovali so glasbila in igrali maksi jengo. Lovili so črnega moža in kartali. Niso pozabili na skritega prijatelja, ki smo mu/ji pisali pisma. Uspešno so odkrili skriti zaklad.

Ob večerih je ob ubranem prepevanju zagorel taborni ogenj, na katerem so otroci pekli penice in pripravljali taktiko varovanja stezosledske zastave. Straže zastave so bile uspešne, čeprav so številni pustolovci bili prvič na nočni straži. Drugo noč je zastava vseeno padla v roke spretnima starejšima stezosledcema iz ptujskega rodu. Za odkupnino so se morali pustolovke in pustolovci podati na nočni pohod, kjer so na postajah iskali pravilne odgovore na težka vprašanja o naučenem. Našli so skrito sladko nagrado in s pravilnim geslom osvojili zastavo nazaj. Pobotali so se z blatnima napadalcema in obljubili, da bodo do naslednjega tabora še bolj izpilili svoje veščine.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu