MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Kongres v Maruševcu

“Bog, kakršnega še nista spoznali,” se je glasilo geslo letošnjega kongresa Jadranske unije konferenc, ki je v soboto, 16. septembra 2023, potekal v Maruševcu, na katerem so se zbrali verniki iz Albanije, Hrvaške in Slovenije.

Gostujoči govornik dr. Jiří Moskala, profesor Stare zaveze z Univerze Andrews, je na podlagi znanih sveotpisemskih besedil spregovoril o lepoti Božjega značaja in izpostavil značilnosti, ki jih bralec zaradi površnega branja ali prepričanja, da besedila pozna, zlahka spregleda. S svojim pronicljivim vpogledom v omenjena besedila je navzoče znova navdušil za globlje proučevanje Svetega pisma, vsakodnevno spoznavanje Boga in delitev spoznanj z njihovimi bližnjimi.

Poleg duhovnih sporočil so udeleženci kongresa prisluhnili še poročilom o delovanju ustanov Jadranske unije konferenc, ter izbranim glasbenim nastopom, ki so njihove misli usmerili na Boga in jih popeljale v čaščenje. Tako kot na vsakem dosedanjem kongresu je tudi tokrat bil pomemben družabni vidik - medsebojno povezovanje navzočih in graditev pristne krščanske skupnosti.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu