MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Kongres Slovenske konference

V soboto, 13. maja 2023, so se verniki Slovenske konference v Mariboru zbrali na letnem kongresu, ki je potekal pod geslom “Združeni v Kristusu”.

Med gosti so bili tudi člani uprav Jadranske unije konferenc, Hrvaške konference in teološke fakultete v Maruševcu.

Začetek dopoldanskega in popoldanskega programa je bil posvečen skupnemu slavljenju Boga s pesmimi. Ker je bil letošnji kongres povezan tudi z volilnim zborom, je dopoldan sledila zahvala dosedanjemu izvršilnemu odboru in vodjem oddelkov ter predstavitev novega izvršilnega odbora. Posebej slovesen trenutek pa je bila pooblastitev Eleonore Beacovich in Daniela Aleksina za pastoralno službo.

Tako kot dopoldan je tudi popoldan velik del programa bil posvečen glasbenim nastopom različnih zasedb, poleg tega pa so dosedanji vodje cerkvenih oddelkov podali tudi kratka poročila o svojem delu. V svojih duhovnih sporočilih na podlagi besedil iz Nehemijeve knjige, sta pastorja Zlatko Musija (predsednik JUK) in Zmago Godina (predsednik SK) navzoče spodbudila k edinosti in skupnemu delovanju.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu