Zlati jubilej cerkve v Vuzenici

Avtor: AdventPress

Krščanska adventistična cerkev v Vuzenici je v soboto, 2. decembra, obeležila 50. obletnico svojega obstoja v tem kraju. Na slovesnosti, ki je potekala v tamkajšnjem gasilskem domu (molitveni dom namreč ne bi mogel sprejeti vseh udeležencev) so se verniki in krajani spomnili preteklosti, prav tako pa so se zazrli tudi v prihodnost.

Navzoče je najprej pozdravil župan občine Vuzenica, g. Franjo Golob, ki je cerkvi izročil občinsko priznanje in se vernikom zahvalil za njihovo požrtvovalno in uspešno delo na socialnem, humanitarnem, družbenem in kulturnem področju. V imenu cerkve je priznanje skupaj z darilom v obliki vrednostnega bona sprejel sedanji pastor Vuzeniške cerkve Marko Močnik. Slednji je nato na kratko predstavil zgodovino cerkve, hkrati pa povabil na oder tudi pastorje, ki so službovali v tej cerkvi od njene ustanovitve naprej, in se jim zahvalil za njihovo delo. Za bogat glasbeni spored sta poskrbeli vokalna zasedba 4Given in Helena Korat, zbrane pa je nagovoril tudi pastor Zmago Godina, predsednik Krščanske adventistične cerkve v Sloveniji.

Verniki cerkve so za vse zbrane pripravili kosilo, ki je potekalo v cerkveni stavbi na Pohorski 11, kjer se je v popoldanskem času odvijalo nadaljevanje programa, ki je bilo tokrat posvečeno obujanju spominov in izražanju hvaležnosti Bogu za njegovo dosedanje vodstvo ter prošnjam za vodstvo v prihodnosti.