Sobota, 10. decembra, je bila za vernike mariborske adventistične cerkve na Aljaževi 19 edinstvena, saj so bili deležni posebnih presenečenj. Ta sobota je bila namreč namenjena zdravstvenemu osveščanju, zato je bilo vse povezano s to tematiko.

Obiskovalce je v sprejemni dvorani pričakala miza s svežimi sadnimi smutiji, vodo in domačimi jabolki ter nasmeh dobrodošlice. Tako je bilo poskrbljeno za fizično počutje. Sledilo je zdravstveno obarvano bogoslužje in gostja dr. Marija Šunjevarić, ki je pokazala povezavo med telesnim in duševnim zdravjem. Za začetek smo po navodilih dr. Šunjevaričeve potrepljali osebo pred seboj, podarili nasmeh osebi za seboj in močno objeli osebo ob sebi.

Sledila so spoznanja: “Smo, kar jemo in to, kar dajemo vase”, je kratek povzetek njenih besed. Ni pomembno samo, kar zaužijemo kot hrano, ampak tudi to, kar prihaja v nas skozi oči in ušesa – vse to ima vpliv na naš imunski sistem. Z medicinskega vidika je tudi pozitivna naravnanost ključ do duševnega zdravja. Seveda pa je umetnost v vsem videti lepoto in tega se mora človek naučiti. Ko živimo, kakor da je Jezus umrl včeraj, danes vstal in kakor da jutri pride, se v naše življenje naseli zadovoljstvo ob jutranjem vstajanju in hvaležnost, ko zvečer ležemo spat. Saj nam tudi Sveto pismo v številnih vrsticah pove, naj se ne bojimo, ampak vselej veselimo. Naš največji razlog veselja pa je lahko dejstvo, da je naše ime zapisano v nebesih (Lk 10,20).

Na koncu so vsi v dvorani prejeli darilca: lično zavit domač kruh z zdravstvenim sporočilcem. Nasmehi odhajajočih so bili zgovoren pokazatelj, da je bila sobota prijetno presenečenje.