V torek, 15. novembra, je v prostorih prenovljene kuhinje v OŠ Jurija Dalmatina, potekal jesenski kuharski tečaj, ki ga je vodila dr. Marjanca Hari Novinšek, organizirala pa Krščanska adventistična cerkev. Tokrat so se pripravljale vsem dobro poznane pice in morda nekoliko manj znane jedi iz kostanja.

Včasih je pica veljala za hrano revnih ljudi, danes pa jo pogosto uvrščajo med nezdravo, hitro prehrano. Dr. Marjanca pa je dokazala, da temu ni tako, če jo pripravimo na poseben, zdrav način za kar se je uporabljala polnozrnata moka kot tudi brezglutenska, na testo pa se je nalaga mešana zdrava zelenjava in sadje.

Na delavnici je dobil posebno mesto tudi kostanj. Ob besedi kostanj, verjetno najprej pomislimo na tiste, pečene iz katerih kuka zlato rumena sredica ali kuhanega. Vendar ni nujno, da kostanj vedno samo pečemo ali kuhamo, iz njega lahko pripravimo čudovite kostanjeve jedi. Odličen je za pripravo slanih kot tudi sladkih jedi, kar so ob poizkušanju jedi potrdili tudi udeleženci tečaja. Ni manjkalo dobre volje, smeha, kuharskih pripetljajev in ob koncu polne mize dobrot, ki so šle v slast.