MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

"Zavetna cerkev"

V soboto, 15. aprila 2023, so se v prostorih moltvenega doma Krščanske adventistične cerkve v Celju na izobraževanju v sklopu mednarodne pobude “iCor - Church of refuge” (zavetna cerkev), zbrali verniki iz različnih adventističnih krajevnih cerkva.

Pastor Zlatko Musija, ki je v Jadranski uniji konferenc zadolžen za izvajanje te pobude, je v dopoldanskem delu programa predstavil njen namen, temelje in vire, ki so na razpolago za njeno izvajanje.

Po odmoru za kosilo sta najprej sledili praktični igri o vrednotah, nato pa je bila na sporedu prestavitev štirih skupin svetopisemskih vrednot in iz vsake od njih po ene vrednote. Pri predstavitvi teh se je pastorju Musiji pridružil pastor Zmago Godina. Z delom v skupinah v katerih so se udeleženci pogovorili o slišanem in o možnih nadaljnjih korakih pri uporabi tega v njihovih krajevnih cerkvah, se je izobraževanje tudi zaključilo.

Kratek video o pobudi iCor si lahko ogledate na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=2Kj0ZwxX_58&, podrobnejše informacije o tem, kako lahko to orodje za izgradnjo pristne svetopisemske skupnosti uporabite v vaši krajevni cerkvi, pa dobite na uprava@adventisti.si.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu