MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Volilni zbor Slovenske konference

V nedeljo, 7. maja 2023, je v Celju potekal volilni zbor Slovenske konference Krščanske adventistične cerkve. Na njem so delegati volili novo upravo cerkve in odločali o izhodiščih strategije delovanja v mandatnem obdobju 2023 do 2028.

Pri izvolitvi izvršilnih uslužbencev Slovenske konference po volitvah ni prišlo do sprememb, saj sta bila dosedanji predsednik Zmago Godina in tajnik/blagajnik Miloš Jović ponovno izvoljena. V izvršilnem odboru so poleg omenjenih uslužbencev še Daniel Aleksin (predstavnik pastorjev), Jasmina Odorčić in Rene Ribič (predstavnika uslužbencev cerkve) ter Tihomir Odorčić, Tanja Vnučec Popov, Suzana Thaler in Danijel Vidaković (predstavniki vernikov). Izvršilni odbor je najvišji upravni organ cerkve med dvema zasedanjema volilnega zbora.

Delegati - na volilnem zboru se jih je od 41 zbralo 40 - so poleg zgoraj omenjenih izvolili še odbor za statut in statutarne določbe, ki mu po službeni dolžnosti predseduje Miloš Jović, člani pa so Svjetlana Veble (izvršna tajnica Jadranske unije konferenc), Jelica Dundović, Petra Kosec Ferlež in Tihomir Odorčić.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu