VIKEND ZDRAVJA NA POHORJU

Avtor: Estera V. Hari

Med 25. in 27. avgustom 2017 je v Domu Planinka na Pohorju potekal drugi Zdravstveni vikend. Bil je namenjen aktivnemu preživljanju časa v naravi, druženju, poslušanju zdravstvenih predavanj in duhovnih razmišljanj ter slavljenju Boga.

V petek po namestitvi in večerji so udeleženci imeli nekaj časa za spoznavanje drug drugega ter prisluhnili duhovnemu razmišljanju mag. Zmaga Godine, predsednika Krščanske adventistične cerkve in zdravstvenemu predavanju o pomenu aktivne vsakodnevne telovadbe, ki ga je pripravil Zvonko Virtič, inženir radiologije.

V soboto so se udeleženci po razgibavanju in zajtrku v treh težavnostnih skupinah odpravili do Ruške koče. Ob prihodu na cilj je bil v senci čas za počitek, nato pa je sledilo še spodbudno zdravstveno predavanje Marije Major Šunjevarić, dr. med., o boljših medsebojnih odnosih. Po okusnem in zdravem vegetarijanskem kosilu je sledil odhod nazaj. Popoldan je bil namenjen krajšemu počitku in predavanju o spanju, motnjah, ki se pojavljajo in navodila za higieno spanja Slobodana Sunjevarića, dr. med. Po večernem duhovnem razmišljanju so udeleženci prejeli majico Čili & zdravi “Skrbim za svoje zdravje” in ovsene kosmiče, ki je bilo darilo dopisnega tečaja Čili & zdravi.

Zadnji dan se je začel z jutranjo telovadbo. Po kratkem predavanju o zdravem sončenju in pomembnosti sonca Marije Hari Novinšek, dr. dent. med., so se vsi zainteresirani podali na pohod do razglednega stolpa, ostali pa so lahko čas preživeli v krajših sprehodih ali druženju z novimi in starimi prijatelji.

Želja udeležencev je bila, da se dogodek zopet ponovi, saj je bil nepozabna izkušnja in spodbuda za celostno duhovno, duševno in telesno zdravje.