Vikend za zakonce 2018

Avtor: AdventPress

Od 18. – 20. maja 2018 je v Crikvenici potekal že 5. duhovni vikend za zakonce. V hotelu Ad Turres se je zbralo okoli 30 zakonskih parov iz vse Slovenije ter nekaj čez 20 otrok in mladih. 

Naslov tokratnega vikenda je bil Trening intimnosti. Zakonski pari so pod vodstvom pastorja in zakonskega terapevta, dr. Gaborja Mihalaca iz Madžarske skupaj razmišljali, se smejali in jokali, vadili medsebojno komunikacijo , ko gre za nekoliko bolj delikatne teme, ter se naučili nekaterih spretnosti, ki lahko bistveno izboljšajo kvaliteto partnerskega odnosa.

Dr. Mihalac pa si je vzel čas tudi za pogovor z mladimi. Usmeril jih je na to, kako pomembno je, da skrbno izbirajo svojo družbo, izpustil pa ni niti načel, ki so pomembna pri izbiri življenjskega sopotnika.

Seveda pa je poleg izjemno zanimivega in praktično uporabnega seminarja vikend v Crikvenici sooblikovalo še veliko drugih dejavnikov. Bogoslužje, kjer so Boga slavile številne pesmi ter konkretne izkušnje z Bogom, narava, ki je zbrane očarala s sončnimi, skoraj poletnimi dnevi ter neverjetnimi dišavami sredozemskega rastja, ter nadvse prijetno vzdušje med udeleženci vikenda, ki se je kazalo v številnih objemih, pogovorih ter sproščenem druženju tudi dolgo v noč.