V soboto, 5. novembra, so bili verniki krajevne cerkve Krško na enodnevnem obisku v ljubljanski cerkvi. Krčani so prevzeli organizacijo in izvedbo tako dopoldanskega kot tudi popoldanskega bogoslužja. Na dopoldanskem programu so obiskovalci obeh cerkva skupaj peli, proučevali svetopisemske nauke v skupinah, prisluhnili duhovni misli Toneta Šketa in razmišljali o upanju, ki ga imajo adventisti, o večnem življenju.

Sledilo je obilno skupno kosilo, ki so ga pripravili Ljubljančani in čas za spoznavanje, sklepanje novih prijateljstev, obnavljanje starih znanstev in pogovore. Zaradi deževnega vremena je načrtovani sprehod na ljubljanski grad odpadel, vendar pa ni bilo nikomur dolgčas, saj so kmalu nadaljevali tudi s pestrim popoldanskim programom.

Popoldne je duhovno misel o osvoboditvi od greha pripravil René Ribič, podala pa jo je Dijana Hasičić Bošković. Poleg tega so glasbene točke pripravili Pia Sluga na kitari ter otroški in moški sestav. Vsi udeleženci bogoslužja pa so lahko sodelovali tudi pri odgovarjanju na vprašanja iz Svetega pisma.

Po koncu popoldanskega programa so Krčani in Ljubljančani skupaj še povečerjali, nato pa so se gostje odpravili nazaj proti svojemu mestu.Tako kot drugi so se strinjali, da je bila sobota polna prijetnih skupnih trenutkov in želijo druženje kmalu tudi ponoviti. Starešina krške cerkve je ljubljansko cerkev povabila, naj obisk vrne.