VEČER DUHOVNE GLASBE

Avtor: Sara Metelko

V soboto, 23. 9. 2017, je v Dvorani v parku potekal glasbeni večer duhovne glasbe v nizu prireditev ob 500. letnici protestantizma, ki ga je v sodelovanju z občino Krško organizirala Krščanska adventistična cerkev Krško.

Na začetku je obiskovalce pozdravil Marko Močnik, pastor Krščanske adventistične cerkve Krško in spregovoril nekaj besed o pomenu protestantizma in reformacije, ter povabil vse k vsakodnevni reformi življenja in odnosov za lepše in boljše življenje danes in tukaj, in seveda k uživanju ob glasbi tega večera.

Nastopili so različni izvajalci, različnih glasbenih zvrsti, s skupno vsebino gospela. Glasbeni večer so otvorili otroci, ki so pripravili čudovito glasbeno točko z naslovom »Moje življenje je tvoje«.  Moški sestav Adventistične cerkve Krško, je popestril večer z instrumentalno skladbo, ter zapetimi pesmimi. Helena Korat  je nastopila s svojo avtorsko skladbo ob spremljavi kitare. Sledil je še prikupen nastop malega Jakoba s svojim očetom, ki ga je spremljal na ukulele. Rebeka je pogumno in lepo odpela pesem skupaj s 4given.  Člani acapella skupine 4 Given so navdušili  svojimi glasovi čudovitih melodij, spremljave, ritma in veselega sporočila.

Glasbeni del večera se je zaključili s skupno pesmijo Amazing grace – Neverjetna milost h kateri so povabili prav vse obiskovalce, da se jim pridružijo v petju. Prijetnemu koncertu, je sledilo še prijetno druženje ob pogovoru in prigrizku.