Pridiga iz otroškega srca

Avtor: Tatiana Godina Marin

Otroci iz ljubljanske Adventistične cerkve so v soboto, 21. aprila 2018, s posebnim programom in pomembno duhovno temo “Sveto pismo – dragocena knjiga”, popestrili bogoslužje v svoji cerkvi. Po deklamacijah in pesmih so v uvodu duhovnega razmišljanja predstavili nekaj zanimivih dejstev o Svetem pismu, nato pa so spregovorili o zanesljivosti in skladnosti svetopisemskega sporočila, o njegovem ohranjanju skozi zgodovino, o moči Svetega pisma in njegovih moralnih načelih ter navdihnjenju.

Po končanem bogoslužju so navzočim podarili različne predmete na katerih so bile zapisane svetopisemske vrstice, kot na primer besedilo iz Izaija 40,3: “Trava se posuši, cvetica ovene, beseda našega Boga pa ostane na veke.” Vsi pa so si lahko ogledali tudi razstavo Svetih pisem in s seboj odnesli brezplačne revije Čili&zdravi, Znamenja časa in Sveto pismo Nove zaveze.

Za otroke je to bila res posebna izkušnja, ki jih je izpolnila in obogatila, zagotovo pa so tudi odrasli dobili zvrhano mero dobrih spodbud za to da bolj cenijo Sveto pismo in njegovo edinstvenost, še posebej pa, da ga berejo redno in živijo v skladnosti s tem, kar je zapisano v njem.