MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Preventivni zdravstveni program v Krškem

V ponedeljek, 15.4.2024, so v nakupovalnem centru Qlandija v Krškem prostovoljci pod vodstvom in nadzorom strokovne osebe Marjance Hari Novinšek izvedli preventivni zdravstveni program v katerem so se mimoidoči lahko seznanili z osnovnimi podatki svojega telesa, ki lahko vplivajo na splošno zdravje in počutje.

V okvirju tega programa so se izvajale meritve kapacitete pljuč, krvnega tlaka, pulza, indeksa telesne mase, teža, višina, obseg pasu, harvardski test, poleg meritev so obiskovalce seznanjali o pomenu zdravega prehranjevanja, pitja zadostne količine vode, o gibanju in potrebnem počitku, na koncu pa so opravili pogovor in glede na rezultate meritev prejeli še nasvete strokovne osebe. Pri odhodu so si lahko po svoji lastni želji izbrali knjigo in revijo.

Obiskovalci so z veseljem sodelovali, ter izrazili svoje navdušenje nad izvedenim programom. Tudi pri prostovoljcih ni manjkalo navdušenja in radosti, ker so s tem lahko služili potrebam bližnjih.

Preventivna zdravstvena dejavnost se je nadaljevala s kuharskim tečajem v ponedeljek,  22.4. 2024, v kuhinji Osnovne šole Jurija Dalmatina v Krškem.

Kuharski tečaj je prav tako vodila Marjanca Hari Novinšek, ki je prisotne poučila o pomenu uvrščanja oreščkov in semen v vsakdanjo prehrano, kot polnovrednih živil, ki vsebujejo  potrebne in pomembne hranilne snovi. Sledila je priprava zdravih jedi; slanih in sladkih. Kuharski tečaj je potekal v prijetnem delovnem vzdušji, ter se zaključil z degustacijo pripravljenih dobrot. Vsi udeleženci tečaja so dobili knjižico z recepti za pripravo različnih jedi iz oreščkov in semen ter zagotovilo, da se jeseni ponovno snidejo na novi delavnici priprave vegetarijanskih jedi.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu