V soboto, 17. decembra, se je v prostorih Krščanske adventistične cerkve v Kočevju odvijalo tradicionalno prepevanje priljubljenih božičnih pesmi. Ta dogodek je prirasel k srcu številnih prebivalcev Kočevja in okolice, tako da so tudi letos napolnili dvorano, ki je bila pretesna za vse, ki so želeli sodelovati. Niti mraz, niti številni drugi dogodki v mestu, jih niso odvrnili od udeležbe. V praznično okrašenem prostoru in ob spremljavi Lidije Odorčić so vsi udeleženci postali en zbor.

Navdihujoča besedila in čudovite melodije so ogrele srca vseh. Program je povezoval pastor Zmago Godina, ki je spregovoril o raznovrstnosti daril, ki si jih podarjamo ob božičnem času. Med številnimi nematerialnimi darovi je posebno izpostavil dar upanja. Upanje pa niso samo besede in lepe želje. Upanje je Oseba, ki ni bila samo človek, temveč Bog, ki je prišel med nas.
Za razliko od vseh let poprej, ko so navzoči sodelovali le pri petju, so letos prejeli v darilo majhne zvončke, s katerimi so tudi instrumentalno prispevali pri znani praznični pesmi Jingle Bells. To razvedrilo je bilo uvod v kasnejše neformalno druženje ob toplem čaju in prazničnih piškotih. V duhu praznika največjega Daru, je tudi Krščanska adventistična cerkev v Kočevju vse obiskovalce obdarila s knjigo Jutranjice 2017