MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Posvetitev starešin in diakonov

Sobota, 18. februar 2023, je bila za cerkve v Zahodni regiji prav poseben dan.

Verniki z Jesenic, iz Kočevja, Kranja in Ljubljane so se zbrali v tamkajšnji krajevni cerkvi in prisostvovali slovesni pooblastitvi starešin in diakonov za službo, ki jim je bila zaupana.

Za službo starešine so bili posvečeni Lidija Odorčić (Kočevje), Jure Lumpert (Kranj) in Tomaž Plečko (Ljubljana). Simona Šumrada (Ljubljana) in John Pedley (Kranj) pa sta bila posvečena za službo diakonov. Slovesnost, ki je potekala v sklopu bogoslužja, je vodil pastor Zmago Godina, predsednik Slovenske konference, ki je navzoče spodbudil k zvestemu izvrševanju službe v katero so bili poklicani. V molitvi posvetitve pa so se še pridružili pastor Daniel Aleksin, starešina ljubljanske cerkve Dejan Madalanović in diakon kočevske cerkve Tihomir Odorčić.

Služba starešine je v adventistični cerkvi ob službi pastorja najtesneje povezana z duhovnim vodenjem krajevnih cerkva, diakoni pa pretežno opravljajo praktične naloge povezane z bogoslužji in obredi ter skrbijo za potrebe vernikov in cerkveno lastnino.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu