OTROŠKI VEČER

Avtor: Radmila Hasičić

16. februarja 2019,  sosestezosledci v prostorih Krščanske Adventistične cerkve v Krškem družili in osvajali nove veščine. Tokrat je bila na vrsti veščina »PICOPEK«. Otroci so se učili kako narediti pico. Z minimalno pomočjo odraslih so zamesili testo. Medtem ko je le to vzhajalo, so otroci imeli priložnost slišati nekaj zanimivosti o tej priljubljeni jedi, kar so radovedne očke spremljale z veliko zanimanja. Potem so veselo valjali in obložili pripravljeno testo.

Med peko pice so otroci uživali ob animiranem filmu za otroke »Garfild«. Po končanem filmu so se otroci v pogovoru z odraslimi učili lepega vedenja, analizirajoč Garfildovo vedenje, razmišljanje in delovanje.

Potem so se vrnili v kuhinjo k mizi s katere je dišala sveže pripravljena prava domača pica. Pred užitjem slastne pice – še malo otroške igre. Otroci so poiskali nekaj spretno skritih Garfildov, ki so čakali na otroški nasmeh in radost ob tej igri.

Druženje so zaključili – kako drugače, kot z igro in smehom. Otroci so se lovili v dobro znani otroški gibalni igri »Mačka in miška« Vsaka ulovljena miš je končala v prijateljskem mačjem objemu.

»Otroci ubogajte svoje starše v Gospodu, zakaj tako je prav. In vi, očetje, ne grenite svojih otrok, temveč jih vzgajajte in opominjajte v Gospodovem Duhu«  Ef 6, 1.4