V soboto zvečer, 10. decembra, so otroci in mladi iz Adventistične cerkve v Ljubljani, zdaj že tradicionalno, odprli vrata svoje restavracije. Okusna hrana na pisanih krožniki, je tudi tokrat zadovoljila čutila. Spretni in okretni natakarji pa so ves večer s krožniki v rokah veselo »poplesavali« ter se pri tem uspešno prebijali med polno zasedenimi mizami.

Gostje so med drugim lahko izbirali med juhama “Od njive do palme” in “Zelena simfonija”. Med glavnimi jedi so lahko izbrali “Čarobne gobice”, “Srečo na vrvic”, “Gospoda Rakarja” in še nekatere druge. Sladice pa so tako po številu raznovrstnih izbir kakor tudi po slastnem okusu, prekašale vsa pričakovanja gostov. Tu je le nekaj izmed kreativnih in hudomušnih nazivov: “Duhec”, “Stopljeni snežak” in “Pesem lunine princese in sončnega princa”.

Čudoviti okusi, opojne vonjave, kreativna postavitev krožnikov za povrh pa še pester program, vse to je v sproščenem vzdušju razvajalo zadovoljne goste, saj so poleg ponujene hrane, otroci večer popestrili z glasbenimi vložki, moralnimi nauki, praktičnimi nasveti in zabavnim preverjanjem znanja.

Kot vedno so goste navdušili s svojim veselim, a hkrati odgovornim pristopom do tako zahtevne naloge kot je strežba hrane. Gostje so se na koncu večera “osebju kuhinje” zahvalili z gromkim aplavzom in majhnimi darilci ter izrazili željo po ponovnem snidenju ob letu osorej.