Otroci in mladi v zahvali za jesenske darove

Avtor: Tatiana Godina M.

Ob pisanih barvah in toplih sončnih žarkih smo to jesen uživali kot že dolgo ne. V soboto 4.11.2017, so zato otroci v Ljubljani s pomočjo mladih pripravili poseben program hvaležnosti Bogu za jesenske pridelke in druge darove. Pesem Hvala je takoj na začetku programa poslušalce spomnila na hruške, jabolka, bučke, solato, palme kokosa, oreščke, žitarice, kostanj, gozdne jagode, fižol, zelje, paprike in drugo. In kot smo lahko slišali v eni od deklamacij: Prevečkrat se nam zdi vse samoumevno, prevečkrat prezremo Božjo dobroto… res vse prevečkrat gledamo predvsem težave in slabo, a premalo opazimo Božjo skrb.

V cerkveni dvorani smo naredili aranžma iz pridelkov, ki smo ga na koncu tudi razdelili. Otroci so uživali v vajah za nastop, v slavljenju Boga, posebno zadovoljstvo pa jih je bilo videti, kako so jemali v roke pridelke kot poseben zaklad in darilo – kar tudi so. Interes pa je bil povsem različen, nekatere je pritegnil krompir, druge korenček, zelje, repa, brstični ohrovt, granatno jabolko, kivi, kaki, kostanji, ananas in drugo. Hvala Bogu za vse pisane jesenke pridelke in otroke, ki so nas spomnili na te dragocene Božje darove.

Projekt Drevo hvaležnosti, ki so ga otroci imeli nekaj tednov nazaj, je bilo ob programu podano kot povabilo, da na drevo pritrdimo listke na katere zapišemo svojo zahvalo Bogu. Otroci zmeraj najdejo veliko razlogov za hvaležnost, zato bo gotovo Drevo hvaležnosti v Ljubljani tudi čez zimo bogato zelenelo. Zakaj pa si hvaležen ti?