Sobota, 10. decembra 2016 je bila za vernike Krške adventistične cerkve posebna, saj so se odpravili v Celje, da bi bili priča čudovitemu obredu krsta. Starešina Celjske cerkve Simon Virtič je izrazil dobrodošlico in hudomušno pristavil, da se veseli, ker krška cerkev nima krstilnice, pa ne zato, ker tega ne bi privoščil pač pa zato, ker je to vedno lepa priložnost, da se skupaj veselijo pri vsakem obredu krsta.

Ida Ribič je z obredom krsta javno priznala svojo vero v Boga, pri čemer so jo s svojo prisotnostjo podprli tudi njeni najbližji. Obred je vodil pastor Zmago Godina, ki je vse pozval k razmišljanju o krstu, kot o vsakodnevni odločitvi z besedami: »Tako, kot nas poročni prstan ne naredi poročene, tako nas tudi krst ne naredi kristjane.« Vsakodnevna odločitev, da pripadamo Bogu je pomembna, zato je tudi vse zbrane pozval, da naredijo ponovno zaobljubo z Bogom. Ves dogodek je bil še toliko lepši in slavnejši zaradi številnih glasbenih točk. Ženski sestav je zapel pesem »Le ena je pot«, moški sestav pa pesem »Da, jaz vem, Jezus s svojo krvjo me očistil je«. Otroci Rebeka, Jakob, Lara, Hana in Pia so s svojimi glasovi slavili Boga in razveseljevali zbrane. Rosvita Abram je na osnovi besed iz Iz 55,8 »Kajti moje misli niso vaše misli in vaše poti niso moje poti, govori Gospod« približala življenje Ide in njeno ne ravno lahko pot, ki jo je vodila k resnici in spoznanju Boga.

Veselje in radost ob krstu Ide so verniki Krške cerkve izrazili s pesmijo »Kmalu dan bo prišel« in jo med petjem obdali z bližino, da bi se čutila sprejeta in dobrodošla v svoji novi veliki družini. Na novo življenjsko pot pa pospremili z besedami iz Iz 41,10 »Ne boj se, saj sem s teboj, nikar se plaho ne oziraj, saj sem jaz tvoj Bog. Okrepil te bom in ti pomagal, podpiral te bom z desnico svoje pravičnosti.«