MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Ob dnevu reformacije

V petek, 28. oktobra 2022, je v prostorih dvorca Bukovje v Dravogradu potekala občinska proslava ob prazniku Dnevu reformacije.

Proslavo že vrsto let skupaj pripravljata občina Dravograd in tamkajšnja Krščanska adventistična cerkev. Ob kulturnem programu, ki so ga pripravili Dravograjski sekstet ter učenci Glasbene šole Radlje ob Dravi, izpostava Dravograd, je tudi tokrat kot slavnostni govornik nastopil pastor Zmago Godina.

V svojem nagovoru je poudaril izjemen pomen reformacije na kulturnem, družbenem in verskem področju, ter se osredotočil na to kako vrednote tega gibanja, živeti danes. Pri tem je posebej izpostavil vrednoto medsebojnega spoštovanja in spoštljivega komuniciranja ter nasvete, ki so glede tega zapisani v Svetem pismu. Videti je namreč, da 505 let po začetku reformacije, skupni jezik - nastanek katerega je spodbudilo slovensko protestantsko gibanje - ki bi naj deloval kot povezovalni element, uporabljamo predvsem tako in zato, da se med seboj delimo in ločujemo.

Slavnostnemu programu je sledil še pogovor in druženje udeležencev in gostov prireditve.

Avtor fotografij: Franci Kotnik

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu