Od 2. do 4. junija je na Ptuju, tako kot vsak mesec, potekal stezosledski otroški vikend. Vendar pa tokratni ni bil čisto običajen. V tem vikendu so otroci namreč gradili prijateljstvo z mladimi iz Maruševca na Hrvaškem ter z verniki Adventistične cerkve na Ptuju.

Otroci stari od 5 do 15 let so se svojimi vodniki v petek zbrali ter postavili čisto pravi tabor: prostor za druženje, šotore in pa seveda ognjišče. In druženje se je lahko začelo. Najprej z večerjo, nato pa z gradnjo prijateljstva v praksi: igre spoznavanja in klepet še dolgo v noč.

Čudovito sobotno jutro. Kakih 50 ljudi se gnete okoli ognjišča in išče svoj košček sence. Vroče je, pa vendar prijetno. Stezosledski pozdrav in zaobljuba, Davor ki navzoče popelje v slavljenje Boga skozi pesmi, pa Grace, ki je vse spomila še, da Bog vsakega človeka ljubi stanovitno in brezpogojno in da težka obdobja v življenju ne pomenijo, da se je Bog obrnil proč.

Sledile so še različne dejavnosti, vse pa so prispevale k temu, da je to res bil vikend prijateljstva v skladu s stezosledskim pozdravom: spoštujem Boga, spoštujem bližnje, spoštujem naravo.