V torek, 28. marca 2017, je v prostorih Krščanske adventistične cerkve na Aljaževi 19 v Mariboru potekala prva v seriji kuharskih delavnic z Marjanco Hari Novinšek, dr. dent. med., na kateri se je zbralo 20 udeležencev. Voditeljica delavnice je na začetku udeležence spomnila na pomembnost telesne aktivnosti za splošno zdravje in dobro počutje, sledila pa je priprava zdravih sadnih in zelenjavnih smutijev ter sladkih in slanih namazov, s katerimi lahko tako kot s telovadbo odpravimo spomladansko in tudi siceršnjo utrujenost.

Udeleženci so se strinjali, da so bili izdelani namazi dobra alternativa klasičnim marmeladam, medu ter presladkim lešnikovim namazom, ki so dnevno na mizah slovenskih družin, in da predstavljajo dobro in zdravo obogatitev vsakodnevnega jedilnika.

Druga v nizu kuharskih delavnic v Mariboru bo potekala na istem naslovu 24. aprila, naslednji dve pa v jesenskem obdobju. Prijave na aprilsko delavnico so še odprte, zato organizatorji vabijo vse zainteresirane k prijavi in udeležbi.