V torek, 21. 3. 2017 je v prostorih Krščanske adventistične cerkve v Krškem, v sklopu projektov ob 500. obletnici protestantizma, potekala čajanka z naslovom: »Biti ženska …« Čajanka se je začela s prijetno besedo in glasbenim doživetjem za katerega je poskrbel vokalist Jure Klenovšek.

Teologinja in dipl. socialna delavka Tatiana Godina Marin je poskrbela za duhovno obogatitev žensk s čutečim sporočilom življenjske zgodbe o materi in hčeri pri čemer je izpostavila, kako potrebno in pomembno je za naše medsebojne odnose odpuščanje. Tudi sama je polno zaposlena ženska, mati, sestra, prijateljica, žena pastorja, ki skrbi za svojo družino in dom, poleg tega pa še za veliko cerkveno družino, kjer pomaga mnogim v stiskah in težavah z besedami tolažbe in spodbude. Zelo dobro ve, kaj je biti sodobna ženska in s kakšnimi odločitvami se morajo vsakodnevno soočati ženske, od katerih se pričakuje ali pa same to želijo in hočejo, da so vedno popolne v vsem, da hodijo v službo, skrbijo za dom, družino, morajo biti vedno urejene, fit in stare za zmeraj samo 30 let. Podala je praktične primere in nasvete prednosti življenja z Bogom, kakor tudi primere česa vsega nas takšno življenje osvobaja.

Večer je povezovala Rosvita Abram, ki je z vsako skrbno izbrano besedo spodbudila ženske k razmišljanju in temu, da naj bodo ženske v pravem pomenu besede, se tudi ustavijo in si vzamejo čas zase brez občutka slabe vesti, preden izgorijo. V ta namen je vsaka obiskovalka prejela rustikalno stekleničko s kopalno soljo za razvajanje. Vrlina žensk je, da znajo iz skromnih stvari s preprostimi dodatki narediti vse lepše in prijetnejše za oko, tako je vsaka svojo stekleničko okrasila po svojem okusu v prijetno dišeče darilo.

Večer je minil v prijetnem vzdušju polnem smeha, dobri družbi in lepi besedi z željo, da se kmalu spet srečajo na vedno prijetni čajanki z okusnim čajem in slastnimi prigrizki.

»Vse zmorem v njem, ki mi daje moč.«
Flp 4,13