Na poti življenja ni sreče brez trpljenja

Avtor: Sara Metelko

V sredo, 22. novembra 2017, je zopet dišalo po čaju in piškotih na čajanki, ki so jo pripravile vernice Krščanske adventistične cerkve v Krškem skupaj z gostjo večera gospo Janjo Blatnik, ki je predstavila svojo sedmo knjigo »Na poti življenja ni sreče brez trpljenja.«

Avtorica knjige pogumno in iskreno razstirala svoje življenjske izkušnje, svojo invalidnost, boj za preživetje in obstoj, padce in vzpone. Pripovedovanje črtic in pesmi iz knjige, ki jih je napisala Janja, so nizali pravo podobo osebe, ki sedi v invalidskem vozičku in predvsem njen velik značaj, ki se je pilil in oblikoval v vseh letih trpljenja. Janja je ženska, ki je telesno strta, a v duhu velika. Prijeten, na trenutke tudi boleč, drugače pa izredno bogat duhovni in literarni večer je zazvenel tudi ob zvokih ženskega sestava Meri, Mojce, Karmen in Lare z izborom pesmi, ki so smiselno in spodbudno dopolnjevale temo večera.

Sporočilo tega večera vsem ženskam je bila Janjina moralna zmaga nad krivičnim svetom in uresničenje besed, da se je »človeško motiti in Božansko odpuščati,« saj avtorico vodi spoznanje vere v Boga v krepost odpuščanja. S svojo življenjsko zgodbo je prebudila v vsaki obiskovalki tega večera neizmerno hvaležnost in veliko upanje, da je tudi v trpljenju in bolezni možno najti smisel življenja. Ob prijetnem klepetu, izmenjavi izkušenj, spodbudah in izdelavi srčkov dobrodošlice, se je zaključil še en prijeten in duhovno bogat večer.