»Mirna sem, strah me ni …«

Avtor: Hanna Ribič

V torek, 21. 3. 2018 je v prostorih Krščanske adventistične cerkve v Krškem potekala čajanka z naslovom: »Mirna sem, strah me ni …« namenjena  babicam, mamicam, deklicam, dekletom in vnukinjam. Moški so z lepimi besedami nagovorili in pozdravili vse zbrane ženske ter jim zapeli pesem z naslovom »Nihče kakor ti …«

Starešina cerkve v Krškem – Rosvita Abram je vse zbrane pozdravila in spregovorila o tem, kako najti mir v tem nemirnem svetu. Zbrane je spodbudila, da zaupajo in z vero premagujejo strahove in stiske, ki jih je vedno več, a jih je mogoče obvladovati, sprejemati in premagovati ter najti mir.

Duhovni obogatitvi je sledilo medsebojno spoznavanje s pomočjo posebnih kart, ki povezujejo ljudi vseh starosti, ozadij in kultur. »Vsi smo več kot ena zgodba!«  Tako so se ženske medsebojno spoznavale in spregovorile vsaka svojo zgodbo življenja. Po prijetnem klepetu  je sledila  sprostitev telesa – predvsem oči. Ob ptičjem petju  je sledilo nekaj minut popolnega miru in uživanja z zaprtimi očmi na katerih so bile obloge proti utrujenim očem.  Med tem pa so iz kuhinje že prihajali prijetni vonji jedi, ki so jih pripravili mladinci iz cerkve. Zaživela je restavracija, ki je ponujala dva menija vegetarijanskega »Pepijeva pipi farma« in veganskega »Lizin koralni greben.« Paša za oči in užitek za brbončice je bil zaključek tega prijetnega večera, ki se ga je udeležilo rekordno število obiskovalk doslej.

Srečne, zadovoljne in mirne lahko stopimo v nov dan obogatene z novo življenjsko izkušnjo in spodbudo, da nismo nikoli same, da se lahko prestrašimo, nikakor pa ne dovolimo, da bi živele v stalnem strahu, da ne dovolimo, da bi strah napolnil naše srce in misli.

»Nikar se ne boj, saj sem te odkupil, poklical sem te po imenu: moja si!
Ne boj se, saj sem s teboj, nikar se plaho ne oziraj, saj sem jaz tvoj Bog.«

Iz 41, 1,10