MAVRICA ZDRAVJA

Avtor: Lara Abram

V ponedeljek, 18. junija 2018, je v prostorih Krščanske adventistične cerkve v Krškem potekala delavnica priprave vegetarijansko – veganskih jedi z naslovom – Mavrica zdravja. Delavnico je vodila Marjanca Hari Novinšek, dr. dent. med., ki je v uvodu poudarila pomen uravnotežene prehrane in njeno vlogo pri varovanju pred rakavimi in drugimi kroničnimi degenerativnimi boleznimi.

Mavrica na nebu je Božje zagotovilo, da ne bo nikoli več potopa. Mavrične barve živil na krožniku pa so poleg prijetnega in lepega krožnika zagotovilo zdravega obroka z vsemi potrebnimi snovmi. V prijetnem vzdušju in dobri volji so udeleženci delavnice pripravili številne okusne in zdrave jedi iz raznobarvne zelenjave, sadja v kombinaciji z žiti, stročnicami, oreščki in semeni.

Raznolikost in živahnost barv na krožnikih, prijetne vonjave in polnost okusov so prepričale še tako zahtevne gurmane, da so vse pripravljene jedi ne samo zdrave ampak tudi zelo okusne, zato da se bodo zagotovo zopet udeleži naslednje delavnice.