MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Kuharska delavnica v Mariboru

Na tokratni kuharski delavnici, ki je potekala v 8. maja v Adventistični cerkvi v Mariboru, so udeleženci spoznavali dobrodejne učinke žit in začimb.

Dr. Marjanca Hari Novinšek je predstavila vpliv te hrane, ki spada v Božji načrt za prehranjevanje človeka, na zdravje in boljše počutje. Omenila je, da lahko polnovredna žita in njihove izdelke (moko, zdrob, kosmiče) uporabimo pri pripravi juh, enolončnic, solat, narastkov, muslijev, testenine, polpet, kruha in sladic. Edina omejitev je naša domišljija. Pri zeliščih je razložila, katere dele se uporablja glede na posamezno zelišče. Uporabni so namreč lahko listi, cvetovi, plodovi, korenine, gomolji, čebulice ali semena.

S seboj je prinesla tudi začimbne mešanice, ki so jih udeleženci na koncu tudi poskusili. Vse skupaj pa ni ostalo samo pri besedah in domišljiji, saj so se po uvodu vsi lotili prakse – vsak s svojim receptom v rokah.

Kuhinja je zaživela, v njej je cvrčalo, brbotalo in dišalo. Uigrani udeleženci pod vodstvom Marjance pa so pripravo jedi dokončali in kmalu na mizo razpostavili končne različice skupaj z recepti.

Pripravljeno je bilo kmalu z užitkom pospravljeno, za slovo pa so vsi prejeli še knjižico receptov, s katero bodo lahko pridobljeno znanje praktično uporabljali tudi doma.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu