Kongres v Mariboru

Avtor: AdventPress

Verniki iz vse Slovenije so se v soboto, 26. maja, zbrali v Mariboru na svojem rednem kongresu. Tokratni je potekal pod geslom “Vstani, sveti, Jezus prihaja!” Vsebino kongresa pa je poleg omenjenega gesla opredeljevalo tudi dejstvo, da je ta na začetku novega manadatnega obdobja za pred kratkim izvoljeno upravo Slovenske konference.

V dopoldanskem delu programa sta tako pastorja Drago Mojzeš in Zmago Godina kot predsednika Jadranske unije konferenc in Slovenske konference predstavila člane uprav. Pastor Mojzeš je nato v svoji pridigi navzoče usmeril na vrednost evangelija glede na stanje v družbi in jih spodbudil k zvestemu širjenju tega sporočila. V glasbenem programu pa so nastopili Štajerski oktet,

Moški sestav iz Krškega in Amelie Kalo Virtič. V času dopoldanskega bogoslužja je bil pripravljen tudi poseben program za otroke.

Po odmoru za kosilo je sledil pogovor predstavnikov uprav z verniki, na katerem je pastor Godina podal nekaj aktualnih informacij povezanih z delovanjem Konference in njenih oddelkov ter ustanov. Temu pa je sledilo še popoldansko bogoslužje na katerem je pastor Jovan Radovanov,

blagajnik Jadranske unije konferenc, spregovoril o pomenu človekovega značaja. Za glasbeno

obogatitev pa so poskrbeli Pia Marija Sluga, Moški sestav iz Krškega, Instrumentalni sestav iz Maribora, Noemi Aina Virtič, Danijel, Ilijana, Miroslav in Zvjezdana Aleksin ter Štajerski oktet.

Zbrani verniki so priložnost izkoristili tudi za medsebojno druženje in graditev skupnosti, prav tako pa so si lahko ogledali predstavitev delovanja Stezosledcev in Dopisne svetopisemske šole.