MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Koncert mandolinske skupina Amos

V soboto, 10. decembra 2022 je mandolinska skupina Amos v Narodnem domu na Ptuju, izvedla samostojni koncert “Za prijatelje si je treba čas vzet”.

K sodelovanju je povabila vokalno skupino Agape iz Zagreba. Ob skupni pesmi “Za prijatelje si je treba čas vzet” se jim je s petjem pridružila tudi celotna dvorana.

Večer glasbe je potekal ob zvokih znanih tradicionalnih melodij in gospel pesmi ter razmišljanih o prijateljstvu pesnika Toneta Pavčka. Osrednja misel pa je bil nebeški prijatelj Jezus, ki nas je, kot je zapisano v Jn 15,15, sam imenoval za svoje prijatelje.

Koncert se je zaključil z mislijo, da je prijateljstvo najlepša oblika sveta, ker jo naslika srce in se dotika vsega, in da je ljubezen, ki ima izvir v neskončnem ljubečem srcu našega največjega Prijatelja Jezusa, še višja in globlja in močnejša in dlje trajajoča kot karkoli na svetu. Ker s čimerkoli se soočamo, se soočamo skupaj z Njim. Ta prijatelj nas drži, nas ne izpusti, nam pomaga in nas spominja, da smo njegovi. To prijateljstvo gore premika in ne more biti vprašaj, je le klicaj ali pika.

Obiskovalci so s koncerta odnesli tudi knjigo Jezusovo življenje.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu