MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Knjižnica na prostem

Krščanska adventistična cerkev na Ptuju je v soboto, 23. julija 2022, v parku pred cerkveno stavbo v sklopu svojega poletnega programa “Ujemi poletje! Zaživi življenje!” pripravila poseben dogodek posvečen knjigam in branju.

V dopoldanskem dogajanju je osrednja točka bila predstavitev “knjižnice v knjigi” oz. Svetega pisma ali Biblije. Beseda Biblija namreč izhaja iz grške besede biblos (knjiga) oz. biblia (knjige) in tako že v samem nazivu nakazuje, da gre za zbirko več knjig. Pastor Zmago Godina je predstavil nekaj zanimivih dejstev o Svetem pismu in nekatere predmete, ki se omenjajo v Bibliji oz. so povezani z njeno vsebino. Obiskovalci so si lahko ogledali različne izdaje Sveteg pisma, ki sta jih poleg predavatelja prispevala še mag. Drago Obradović, upokojeni profesor Stare zaveze in pa Svetopisemska družba Slovenije. Za glasbeni program so poskrbeli Helena Korat, Mateja in Tom Mlinar ter Lara Godina. Mestna knjižnica na Ptuju pa je s svojim Bibliobusom, ki je obiskal dogodek, popestrila dogajanje za otroke.

Po odmoru za kosilo in branje v pomirjujoči senci smrek in borov ter drugih dreves, ki rastejo v parku, se je program popoldan nadaljeval s predstavitvijo knjige “Lev Rogi premaguje ovire”.

Igor Plohl, učitelj in pisatelj otroških knjig o Levu Rogiju je predstavil svojo zadnjo knjigo, ki je namenjena ozaveščanju o ovirah s katerimi se pri svoji mobilnosti srečujejo osebe v invalidskih vozičkih. Poleg predstavitve knjige je avtor spregovoril tudi o svojem potovanju v Afriko ter pomembnosti in vlogi prijateljev brez katerih bi njegovo življenje bilo težje.

Program “Ujemi poletje! Zaživi življenje!” se bo nadaljeval z otroškim taborom konec meseca avgusta, ter medgeneracijskim živ žavom, ki bo potekal v nedeljo, 25. septembra.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu