Jesenske dobrote za vsak okus

Avtor: Radmila Hasičić

V kuhinji Osnovne šole Jurij Dalmatin Krško, je v torek, 12.novembra 2019, dišalo po jesenskih dobrotah. V organizaciji Humanitarnega društva ADRA Slovenija in Krščanske adventistične cerkve Krško je potekala kuharska delavnica priprave veganskih jedi.

Pripravljale so se jedi iz krompirja in sadja na različne načine za vsak še tako zahteven okus. Delavnico je vodila ga. Marjanca Hari Novinšek, dr. dent. med. Udeleženci delavnice so z veseljem in radovednostjo pripravljali jedi, ki so jih potem z užitkom poskusili.  Strinjali so se, da so vse pripravljene jedi preproste za pripravo in zelo okusne.

Sadje ni le nepogrešljivo živilo za zdravje in užitek, je tudi dragoceni spomin na izgubljeni raj in opomnik na božjo obljubo, da bo na novi zemlji zopet raslo drevo življenja in vsak mesec obrodilo svoj sad – za večno zdravje ljudi. (Razodetje 22,2)