Dva krsta in poroka

Avtorja: Jasmina Potočnik Petavs in AdventPress

Začetek meseca julija so, kljub počitniškim dnem in visokim temperaturam, v ljubljanski adventistični cerkvi obeležili trije posebni obredi – dva krsta in poroka.

V nedeljo 2. julija so Jasmina Potočnik Petavs, Miha Petavs in Žiga Valentič s svetopisemskim obredom krsta, ki se je odvil v jezeru  Kreda v Mojstrani, javno priznati vero v Boga z obredom krsta, Miha in Jasmina pa sta poleg svoje pripadnosti Bogu obljubila tudi zvestobo drug drugemu in se poročila. Oba obreda je vodil pastor Marko Močnik, prisostvovali pa so jima številni verniki, sorodniki in prijatelji. Dogajanje je povezoval Branko Vodenik, čudovite pesmi skupine Homesick pa so dogajanje naredile še bolj edinstveno. Cerkveni pevski zbor je pod vodstvom Marjance Repnik Madalanovič svojo dobrodošlico izrazil v pesmi Dobrodošel v družini.

Samo dva dni pozneje, v torek, 4. julija, pa je svojo vero z obredom krsta pri slapu Grmečica blizu Bohinja javno izpovedala Urška Hladnik. Tokratni obred je vodil pastor Zmago Godina, povezovala pa ga je Staša Mlinar, za glasbeno obogatitev pa so spet poskrbeli skupina Homesick in cerkveni zbor iz Ljubljane.

Dogodkom je sledila pogostitev z domačimi vegetarijanskimi in veganskimi dobrotami, ki so jih pripravili verniki ter sproščeno druženje. Novokrščenka Jasmina je svoje občutke, zagotovo pa tudi občutke vseh ostalih, po krstu izrazila takole: »Dogodek krsta je bil zame čudovit dogodek. Vse je bilo tako in še boljše, kot sem si predstavljala! V tej cerkvi se zares dobro počutim in hvaležna sem Bogu, da me je pripeljal sem.«

Avtorji: Jasmina Potočnik Petavs in AdventPress