DOBRODELNI KONCERT V MARIBORU

Avtor: Petra Turk

V soboto, 16. decembra 2017 je iz dvorane Adventistične cerkve na Aljaževi 19 v Mariboru odmevala čudovita glasba.

Zaradi šibkega socialnega stanja otrok iz Maribora in okolice, se je cerkev Maribor 1 skupaj s humanitarnim društvom ADRA odločila pripraviti dobrodelni koncert, s katerim bi zbrali prispevke za nakup šolskih potrebščin za otroke Centra za socialno delo Maribor.

To se je tudi udejanjilo, ko so k sodelovanju pritegnili tudi Konservatorij za glasbo in balet Maribor ter učence in dijake te šole, ki so pod vodstvom svojih mentoric pripravili odlične glasbene točke in popestrili program. Na pomoč pa je priskočilo tudi podjetje Benton iz Mengša.

Nekaj besed je spregovorila tudi sama predsednica humanitarnega društva ADRA, Maja Ahac, ki je navzoče pozvala k dobrodelnosti in poudarila, naj se ne oziramo nazaj, marveč v skladu z danimi nam možnosti gremo ves čas naprej in pri tem pomagamo čim več ljudem.

Na koncu je bil znesek izročen gospe Katji Vlasak z mariborskega Centra za socialno delo, ki se je zbranim zahvalila za toplo srce in pripravljenost deliti.

Verjamemo, da so tako nastopajoči kakor poslušalci občutili resničnost reka, da je mnogo bolje dajati kakor prejemati, otrokom, ki bodo deležni pomoči, pa sporočamo, da niso sami.