MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

Dan pustolovcev 2024

Tretja sobota v maju je tradicionalno namenjena obeležitvi svetovnega dneva pustolovcev.

Tudi v Sloveniji smo se pridružili praznovanju, ki je potekalo v več kot 200 državah sveta. Soboto smo preživeli na Ptuju, nedeljo pa na Celjski koči.

Slovesno sobotno bogoslužje na temo Jezus nas pozna in skrbi za nas je združilo več kot 70 pustolovcev, stezosledcev, staršev in prijateljev. Ogledali smo si fotografije iz preteklosti, opravili prehode med starostnimi skupinami, sprejeli vodnika in podelili našitke. Po skupnem kosilu je sledilo druženje na prostem, igre in snemanje dokumentarnega filma o stezosledcih. Pustolovski vikend se je nadaljeval ob večernem tabornem ognju in peki penic.

V nedeljo se je v sončnem in vročem dopoldnevu 50 pohodnikov odpravilo peš na Celjsko kočo. Na vrhu smo imeli kratko bogoslužje. Ubranem prepevanju ob kitarah so prisluhnili številni obiskovalci. Zabavali smo se na letnem sankališču in poletni drči, tisti najpogumnejši pa tudi v pustolovskem parku. Po vrnitvi v dolino smo sklenili, da druženje kmalu spet ponovimo.

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu