ČILI IN ZDRAVI V NARAVI

Avtor: Dijana Hasičić

V nedeljo, 24. 6. 2018 so verniki Krščanske adventistične cerkve Krško organizirala piknik s pohodom in športnimi aktivnostmi, na katerega so se podali skupaj s prijatelji. Druženje v naravi so udeleženci začeli v jutranjih urah s pohodom skozi Kostanjevico na Krki do vhoda v jamo in se po travnikih in gozdu vrnili nazaj na izhodišče ob reki Krki.

Hoja skozi cvetoče travnike je bila ne samo prijetna ampak tudi priložnost za spoznavanje in nabiranje zdravilnih rastlin za čaje. Velika travna površina ob Krki je nudila prijetno igrišče za številne družabne in športne igre. Na prostoru za nogomet so se prvo pomerili moški katerim so sledile tudi ženske in pokazale svoje nogometne spretnostni. Tako je bilo rekreacije in smeha za vse na pretek. Po dobrem kosilu – pikniku, ki je ponujal številne vegansko – vegetarijanske čevapčiče, burgerje, zrezke in številne solate so sledile igre in čolnarjenje. Rahel dež ni pregnal udeležencev niti dobre volje. Po vedritvi v zavetju krošnje velikega drevesa je bilo ravno toliko časa, da se postreže lubenica, na kar je zopet posijalo sonce in priložnost za igre.

Sončno vreme, vegetarijanski piknik, različne aktivnosti in druženje so nudili lep in doživet nedeljski dan. Udeleženci so uživali in se strinjali, da takšen dan kar kliče po ponovitvi.