Pustolovci, stezosledci in roverji na pravi poti

Avtor: Patricija Virtič

Letošnje poletno taborjenje pustolovcev in stezosledcev je potekalo med 18. ter 25. julijem na Obretanovem pod Uršljo goro. Svež koroški zrak je dihalo skoraj 50 otrok iz vse Slovenije, ki so iskali pravo pot.

»Na pravi poti« je bilo letošnje geslo predšolskih in osnovnošolskih otrok, ki so na sedemdnevnem taborjenju z veseljem iskali pravo pot tako v vsakdanjem kot duhovnem življenju.

Pred pasjo vročino smo se umaknili ob Ivarčko jezero ali pa na bližnje vrhove kot sta Uršlja gora in Naravske ledine. V senci mogočnih dreves so nastajala pisma za skritega prijatelja. Gozd nam je ponudil tudi veliko možnosti za spoznavanje narave in živali. Imeli smo pravo gozdno šolo, ustvarjali smo iz naravnih materialov, korenine so bile izvrstne ovire na gozdnem oviratlonu, debla pa super tarče pri gozdnih igrah. Pogled na gozdove ob zori so imeli tudi tisti najpogumnejši, ki so ulovili sončni vzhod.

Slabše vreme smo izkoristili za igranje družabnih iger, ustvarjanje in učenje o čokoladi ter zgodovini olimpijskih iger. Kot se je spodobilo, je namreč na Obretanovem potekala tudi olimpijada, njena otvoritev pa je sovpadla s tisto v Tokiu – koroška je bila seveda boljša.

Popoldnevi so bili rezervirani za odbojko na mivki. Večere pa smo preživljali ob tabornem ognju, kjer smo prepevali in poslušali duhovna razmišljanja.

Številni otroci so prvič spali v šotorih, spet drugi so bili prvič na stezosledskem taborjenju, ki so se ga udeležili na povabilo sošolke. Vsi pa smo si bili enotni: se že veselimo Obretanovega 2022!

Pred taborjenjem Pustolovcev in Stezosledcev, so se tabora prvič udeležili samo roverji (srednješolci). Preizkusili so se v orientaciji, pohodništvu, gradnji objektov in nočnih igrah. Pokazali so veliko mero samostojnosti in skrbi drug za drugega. Vsak večer so z Eleonoro razmišljali o PRAVI POTI in se z Mary Ellen in Romano urili v socialnih veščinah. 

Ker nam je bilo tako lepo in so nas tudi kuharice zelo pohvalile, bomo naslednje leto tabor Roverjev zagotovo podaljšali.