Bogoslužje v naravi

Avtor: Rene Ribič

V soboto, 17. junija so se verniki cerkve Krško, namesto v molitvenem domu zbrali pod šotorom v naravi, da bi skupaj s povabljenimi prijatelji in sorodniki slavili Boga. Meri in Tone, ki vsako soboto prihajata na bogoslužja v Krško in prevozita vsakokrat približno  100 km, sta tokrat počakala na svojem domu in sprejela vse, ki so za spremembo prepotovali to pot do njiju.

Bogoslužje je bilo preplet slavljenja, zahval, številnih glasbenih točk, molitev in duhovnega sporočila upokojenega pridigarja Rudija Buršića, ki je vse spodbudil, da budno spremljajo pot po kateri hodijo in katere cilj je nebeško kraljestvo.  V življenju kristjana so tri možnosti na tej poti, in sicer; da hodi po pravi poti in je vse dobro;  lahko se zgodi, da skrene s prave poti in se tega zave ter uravna svojo pot nazaj na pravo;  lahko pa se zgodi, da skrene s prave poti pa se tega ne zaveda in misleč, da hodi po poti odrešenja hodi v pogubljenje.

Delček nebeškega je bilo dano začutiti v miru in lepoti na tem bogoslužju v naravi med dragimi osebami in stopiti korak bliže nebeškemu kraljestvu z željo, da se na tej poti  pridruži čim več dragih nam ljudi.