Adventistični turnir v odbojki

Avtor: Helena Korat

Žoga, serve, mreža, bloki, outi, točke, skoki, sodniški žvižgi … po vrhu vsega tega pa še veliko mladostne energije, dobre volje, razigranosti, smeha, kapljic potu in športnega duha.

Beseda je o Adventističnem odbojkarskem turnirju – športnem dogodku, ki vedno pritegne številne mlade, a tudi starejše, da preizkusijo svojo moč, kondicijo, vzdržljivost in potrpežljivost ter uživajo v dosežkih skupinskega sodelovanja in usklajene igre. V nedeljo, 15. aprila 2018, je športno dvorano v Kidričevem napolnilo več kot 60 odbojkaric in odbojkarjev iz Slovenije in Hrvaške. Pomirili so se v 7 ekipah: Ljubljana 1, Ljubljana 2, Ptuj, Srednja šola Maruševec, Budicki, Koroška 1 in Koroška 2. V nekaj urah se je odigralo 21 tekem. Mladi iz Maruševca so v svoji mladostni vnemi in moči pometli z vso konkurenco in usvojili prvo mesto, medtem ko sta se na drugo in tretje mesto uvrstili ekipi s Koroške. V imenu organizatorja – Krščanske adventistične cerkve – so najboljši prejeli zaslužene kolajne. 

Odzivi, vtisi, doživetja in besede kažejo, da se ljudje radi zberemo na takšnih športnih prireditvah, a so hkrati tudi odraz želja, da postane Adventistični odbojkarski turnir tradicionalen letni dogodek.