MENI
ZAPRI

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji.

Adventisti smo predani pomagati ljudem razumeti Sveto pismo ter najti svobodo in upanje v Jezusu.

61. zasedanje Generalne konference

V ameriškem mestu Saint Louis se je v ponedeljek, 6. junija 2022, začelo 61. zasedanje Generalne konference Krščanske adventistične cerkve.

2680 delegatov z vsega sveta tokrat prvič deluje po t.i. hibridnem sistemu - okrog 2.200 je zbranih na kraju dogodka, preostali pa na zasedanju sodelujejo s pomočjo platforme Zoom. Delegati za glasovanje uporabljajo poseben elektronski sistem, ki omogoča, da šteje prav vsak oddani glas.

Moto zasedanja “Jezus prihaja, vključi se” vabi vsakega vernika, da se v pripravi na Kristusov prihod vključi v poslanstvo cerkve. Misija je zato tudi osrednja tema poročil in načrtov za delovanje cerkve, ter razprav o posameznih točkah dnevnega reda, ki vključujejo sprembe v organizaciji cerkve, spremembe in uredniške popravke cerkvenih dokumentov in druga vprašanja, ki se nanašajo na način kako cerkev deluje.

Pomemben del srečanja je tudi izbor uslužbencev Generalne konference in njenih področnih enot, Divizij. Delegati so mandat do leta 2025 podelili dosedanjim izvršnim uslužbencem Generalne konference: Tedu Wilsonu (predsednik), Ertonu Köhlerju (tajnik) in Paulu Douglasu (blagajnik).

Za predsednika Trans-evropske divizije je bil izvoljen Daniel Duda, izvršni tajnik je postal Robert Ciszmadia, blagjanik pa tudi v naslednjem mandatu ostaja Nenad Jepuranović. Audrey Anderson, dosedanja izvršna tajnica Divizije je bila izbrana za podpredsednico Generalne konference.

Zasedanje se bo zaključilo v soboto, 11. junija 2022. Dogajanje v St. Louisu pa lahko neposredno ali v obliki poročil spremljate na kanalu https://www.youtube.com/c/AdventistOrgChurch. Srečanja delegatov se običajno začnejo ob 8. uri zjutraj (15:00 po slovenskem času) in trajajo vse do 21. ure (4. ura zjutraj po slovenskem času).

GALERIJA SLIK

Naše verovanje

Verovanje adventistov naj bi prežemalo celotno posameznikovo življenje. Temelji na Svetem pismu, ki daje prepričljivo sliko o Bogu. Vabljeni ste, da raziskujete, doživite in spoznavate Njega, ki želi izboljšati vsa področja vašega življenja.

Adventisti.si je uradna spletna stran Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji

crossmenu