Iz Svetega pisma

»Zato vam pravim: Vsak greh in vsaka kletev bosta ljudem odpuščena, kletev zoper Duha pa ne bo odpuščena. Tudi če kdo reče besedo zoper Sina človekovega, mu bo odpuščeno, če pa kdo reče kaj zoper Svetega Duha, mu ne bo odpuščeno ne v tem veku ne v prihodnjem.«

Matej 12,31-32

Prijava za uporabnike

Povežite se z nami:
icon-facebook32   icon-twitter32   icon-youtube32   icon-rss-feed32
Založba Znamenja časa Natisni E-pošta

Založba Znamenja časa je bila ustanovljena leta 1992, sicer pa je Krščanska adventistična cerkev v Sloveniji izdajala knjige in ostalo literaturo za lastne potrebe že od zgodnjih petdesetih let prejšnjega stoletja. To je še vedno glavni namen založbe, ki ima svoj sedež na Njegoševi 15 v Ljubljani. Vodja založbe je Marica Žižak.

Založba Znamenja časa izdaja periodiko Krščanske adventistične cerkve, med katere sodijo:

  • Svetopisemski nauki (za odrasle), ki so četrtletni priročnik za proučevanje določene teme iz Svetega pisma. Teme določa Generalna konferenca Krščanske adventistične cerkve, posebnost Svetopisemskih naukov pa je, da se isti teme proučujejo po vsem svetu istočasno. Založba pa izdaja tudi svetopisemske nauke za otroke različnih starosti in za mladostnike.
  • Poročila iz sveta so kratke zgodbe in osebne iskušnje adventistov iz različnih koncev sveta, ki ponavadi govorijo o širjenju evangelija po svetu in spodbujajo vernike k posebnemu darovanju vsako trinajsto soboto. Ta dar je namenjen izboljšanju kvalitete življenja ljudi in širjenju evangelija v določenemu delu sveta, iz katerega so prihajala poročila. Z njim se tako podpira gradnja, odpiranje in vzdrževanje izobraževalnih ustanov, bolnišnic, telekomunikacijski sistem, transportni sistem in še marsikaj.
  • Material za uporabo pri bogoslužju, ki vključuje: uvodne misli za sobotno šolo, vprašanja iz rednega branja Svetega pisma in podobno literaturo.

Do leta 2002, ko je bilo ustanovljeno Društvo prijateljev Svetega pisma, je založba izdaja vse knjige z duhovno vsebino, med njimi tudi knjige duhovne pisateljice Ellen G. White: Očaki in preroki, Preroki in kralji, Hrepenenje vekov, Dejanja apostolov, Veliki boj med Kristusom in Satanom, Dogodki zadnjih dni, Izbrana pričevanja, Sporočilo mladim in Pot h Kristusu, ki je doživela že več ponatisov. Te knjige lahko prebirate tudi na spletu v elektronski verziji pod zavihkom Vsebine > E-knjige.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Če želite izvedeti več o tem, preberite našo Izjavo o uporabi piškotkov.

Ali se strinjate, da v ta namen na vaš računalnik naložimo piškotke?

EU Cookie Directive Plugin for Joomla Information