Iz Svetega pisma

»On osvobaja in rešuje, dela znamenja in čudeže na nebu in na zemlji.«

Danijel 6,28

Prijava za uporabnike

Povežite se z nami:
icon-facebook32   icon-twitter32   icon-youtube32   icon-rss-feed32
Ime in poslanstvo Krščanske adventistične cerkve Natisni E-pošta

 

Naše ime

Ime Krščanska adventistična cerkev usmerja na dejstvo, da smo kristjani, ker skupaj z drugimi kristjani delimo temeljna krščanska verovanja (kot so: Sveto pismo, troedini Bog, Kristusova zveličavna smrt in vstajenje). Beseda adventistična pa usmerja na naše prepričanje o bližini Kristusovega drugega prihoda. Cerkev je drugod v svetu znana pod imenom Cerkev adventistov sedmega dne, kar se nanaša tudi na svetopisemski nauk o svetosti sobote, sedmega dne v tednu.

 

Naše poslanstvo

Poslanstvo Adventistične cerkve je oznaniti vsem ljudem večni evangelij v okviru sporočila treh angelov iz Razodetja 14,6.7 ter jih pripeljati do odločitve, da sprejmejo Jezusa za svojega osebnega Zveličarja in postanejo del njegove cerkve.

 

Izvajanje poslanstva

Svoje poslanstvo izvajamo pod vodstvom Svetega Duha in po Jezusovem zgledu z naslednjimi dejavnostmi:

  • Pridiganje: Sprejemamo Kristusov evangeljski nalog (Matej 28,18-20) in vsemu svetu razglašamo sporočilo o ljubečem Bogu, ki je bil najpopolneje razodet v spravni službi in smrti svojega Sina. Ker priznavamo Sveto pismo za Božje razodetje njegove volje, podajamo njegovo celotno sporočilo, skupaj s sporočilom o Kristusovem drugem prihodu in trajni veljavnosti njegovih desetih zapovedi.
  • Poučevanje: Ker se zavedamo, da je razvoj razuma in značaja ključnega pomena za Božji načrt odrešenja, spodbujamo razvoj zrelega razumevanja Boga, njegove Besede in ustvarjenega vesolja ter odnosa z njim.
  • Zdravljenje: V skladnosti s svetopisemskim poudarkom na blaginji in zdravju celotnega človeka si s svojo službo bolnim, siromašnim in zatiranim prizadevamo za ohranitev in ponovno pridobitev zdravja ter tako sodelujemo s Stvarnikom v njegovem sočutnem delu obnovitve človeka.

 

Naša vizija

Povabiti vsakega človeka, da se odzove na evangelij o Jezusu Kristusu in njegovem skorajšnjem prihodu.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Če želite izvedeti več o tem, preberite našo Izjavo o uporabi piškotkov.

Ali se strinjate, da v ta namen na vaš računalnik naložimo piškotke?

EU Cookie Directive Plugin for Joomla Information