Iz Svetega pisma

»Vi pa niste v mesu, ampak v Duhu, če le prebiva v vas Božji Duh. In če kdo nima Kristusovega Duha, ni njegov.«

Rimljanom 8,9

Vremenska napoved

Vreme

Prijava za uporabnike

Povežite se z nami:
icon-facebook32   icon-twitter32   icon-youtube32   icon-rss-feed32
Predstavitev Krščanske adventistične cerkve Natisni E-pošta

Dobrodošli na spletnih straneh Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji!

Krščanska adventistična cerkev je protestantska verska skupnost. Njene duhovne korenine segajo v protestantsko reformacijo 16. stoletja in še dlje nazaj, v čas prve krščanske cerkve. Cerkev je pozneje nastala iz velikega verskega prebujenja, ki je v prvi polovici 19. stoletja zajelo Zahodno Evropo in Severno Ameriko, in je bila formalno ustanovaljena leta 1863 v Združenih državah Amerike.

BiblijaVerovanje Adventistične cerkve je utemeljeno izključno na nauku Svetega pisma. Adventisti smo kristjani, saj je Jezus Kristus, učlovečeni Božji Sin, v središču našega verovanja. Poleg tega pa smo "adventisti" zato, ker pričakujemo resničen in oseben drugi Jezusov prihod, ki ga je on sam napovedal. Več o verovanju Adventistične cerkve lahko preberete v podmeniju Kaj verujemo (na levi strani).

Cerkev, ki je drugod po svetu bolj znana pod imenom Cerkev adventistov sedmega dne, je navzoča v več kakor 200 državah sveta in po podatkih iz leta 2009 šteje več kakor 16 milijonov krščenih odraslih vernikov. Poleg verskega deluje tudi na vzgojno-izobraževalnem in zdravstvenem področju ter izvaja številne družbeno koristne dejavnosti. Več o zgodovini, organizaciji in dejavnosti cerkve lahko preberete v podmeniju Kdo smo (na levi strani).

kac-logo-text-120pxV Sloveniji je cerkev navzoča že od leta 1908, pri vladnem Uradu za verske skupnosti pa je uradno registrirana že od leta 1976 ter v skladnosti z novim zakonom za verske skupnosti v Republiki Sloveniji nanovo registrirana leta 2008. Danes šteje čez 550 vernikov, ki se zbirajo v 14 molitvenih domovih v vseh večjih krajih po Sloveniji.

Predsednik Krščanske adventistične cerkve v Sloveniji je mag. Zmago Godina, ostale podatke o upravi Krščanske adventistične cerkve v Republiki Sloveniji pa lahko preberete v podmeniju Kdo smo > Osnovni podatki.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Če želite izvedeti več o tem, preberite našo Izjavo o uporabi piškotkov.

Ali se strinjate, da v ta namen na vaš računalnik naložimo piškotke?

EU Cookie Directive Plugin for Joomla Information