Iz Svetega pisma

»Če pripoznavamo grehe svoje, je zvest in pravičen, da nam odpusti grehe in nas očisti sleherne krivice.«

1 Janez 1,9

Prijava za uporabnike

Povežite se z nami:
icon-facebook32   icon-twitter32   icon-youtube32   icon-rss-feed32
Dan odprtih vrat za osnovne šole Natisni E-pošta
Avtor: Sara Metelko   
Petek, 21. april 2017

naslovnicaKrščanska adventistična cerkev v Krškem je v sklopu prireditev ob 500. obletnici reformacije in z namenom predstavitve cerkve kot protestantske verske skupnosti, v torek in v sredo, 18. in 19. aprila, organizirala dneva odprtih vrat. Program je bil tokrat posebej namenjen višjim razredom osnovnih šol, v jeseni pa načrtujejo podoben dogodek za splošno javnost.

Učenci, ki so ob tej priložnosti obiskali krajevno cerkev v Krškem, so bili priče prikazu srednjeveškega načina tiskanja, pri čemer so se v tej dejavnosti lahko preizkusili tudi sami. Prav tako so prisluhnili kratki predstavitvi cerkve in njenih verovanj, si ogledali prostore molitvenega doma in se seznanili z njihovo uporabo, vrhunec pa je zagotovo bila razstava Svetih pisem in predstavitev nastanka in vsebine te dragocene knjige. Ob koncu ogleda so lahko tudi poskusili nekvašen kruh in grozdni sok, ki se uporabljata pri obredu Gospodove večerje, deležni pa so bili tudi zdravega zajtrka in nekoliko napotkov o zdravem načinu življenja.

Odzivi učencev in učiteljev, ki so jih spremljali, so bili zelo pozitivni, slednji pa so izrazili željo po ponovitvi.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Če želite izvedeti več o tem, preberite našo Izjavo o uporabi piškotkov.

Ali se strinjate, da v ta namen na vaš računalnik naložimo piškotke?

EU Cookie Directive Plugin for Joomla Information