Iz Svetega pisma

»Bog, ki je ustvaril vesolje in vse, kar je v njem, on, ki je neba in zemlje gospodar, ne domuje v svetiščih, ki jih je zgradila človeška roka.«

Apostolska dela 17,24

Prijava za uporabnike

Povežite se z nami:
icon-facebook32   icon-twitter32   icon-youtube32   icon-rss-feed32
Večer za naju Natisni E-pošta
Avtor: Sara Metelko   
Sreda, 22. februar 2017

naslovnicaV soboto, 11. 2. 2017, so v Krščanski adventistični cerkvi v Krškem, pripravili poseben večer namenjen zakonskim parom. Večer se je začel s predavanjem mag. Zmaga Godine in njegove žene, teologinje in sociologinje Tatiane Godina Marin.

Spregovorila sta o pomembnosti komunikacije med zakoncema in kakšna je tista prava komunikacija, ter predstavila nekaj učinkovitih metod za dobro in uspešno zvezo. Spodbudila zakonce k pozitivni naravnanosti in predstavila metodo PaNO, ki temelji na pogovoru med zakoncema, ju spodbuja k pohvali in kjer je pomembna potrditev, naklonjenost in opravičilo, k čemer nas tudi spodbujajo Biblijske vrstice, da naj ne zaide sonce, da se ne bi spravili preden zaspimo. Predavanje se je zaključilo z ogledom posnetkov skrite kamere, kako reagirajo pari v nepredvidenih trenutkih, ki posežejo v njuno vezo.

Po spodbudnem predavanju in polni meri smeha so se pari odpravili v jedilnico, kjer jih je v prijetnem, romantičnem ambientu pričakala dobrodošlica – kozarček brezalkoholnega grozdnega vina, ter večerja. Za okusno vegetarijansko večerjo so poskrbele ženske adventistične cerkve Krško. Večerja je bila za nekatere pravo presenečenje in tudi paša za oči, saj niso pričakovali, da se lahko pripravi tako okusen in lep vegetarijanski krožnik. Večer je minil v prijetnem vzdušju, polnem smeha in sproščenega klepeta, ter želji, da se še srečajo in preživijo tako lep večer skupaj z zakoncem in v dobri družbi. Zakon je živ in uspešen, samo če ga negujemo, zato je ob odhodu vsak par prejel darilce – paketek z idejo za zmenek za vsak mesec v letu.

Kot Božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost. Prenašajte drug drugega in odpuščajte drug drugemu, če se ima kateri kaj pritožiti proti kateremu. Kakor je Gospod odpustil vam, tako tudi vi odpuščajte. Nad vsem tem pa naj bo ljubezen, ki je vez popolnosti.
(Kološanom 3, 12-14)

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Če želite izvedeti več o tem, preberite našo Izjavo o uporabi piškotkov.

Ali se strinjate, da v ta namen na vaš računalnik naložimo piškotke?

EU Cookie Directive Plugin for Joomla Information