Iz Svetega pisma

»Ljubi, ne zaupajte vsakemu duhu, ampak duhove preizkušajte, ali so od Boga, kajti veliko lažnih prerokov je prišlo v svet.«

1 Janez 4,1

Prijava za uporabnike

Povežite se z nami:
icon-facebook32   icon-twitter32   icon-youtube32   icon-rss-feed32
Moč Enega Natisni E-pošta
Avtor: Matej Virtič   
Sobota, 10. avgust 2013

2013 08 04 AC 0139 thumbMed 30. julijem in 4. avgustom se je okoli 3000 mladih adventistov z vseh koncev Evrope in tudi drugih delov sveta zbralo v Srbiji. Medtem ko turisti s celine po osvežitev hitijo v obmorske predele, je kongres v Novem Sadu kljub izjemno visokim temperaturam ponudil prav posebno osvežitev, duhovno. Domačini so z vodstvom Transevropske in Srednjeevropske divizije pripravili dogodek, ki ga bodo udeleženci še dolgo pomnili. Prav tako kongres ni ostal neopažen med domačini, saj so bile mnoge aktivnosti usmerjene tudi v lokalno skupnost.

V pestro zastavljenem programu z naslovom "Power of One" ali po slovensko "Moč Enega" je bilo prostora za široko paleto različnih dejavnosti. Vsako jutro in večer se je množica zbrala na bogoslužju v glavni dvorani centra Spens, na katerem se je prepevalo, spremljalo zanimiv program, osrednji del pa je bil duhovno razmišljanje enega od petih cenjenih govornikov. Spregovorili so Dejan Stojkovic, Matthew Gamble, David Asscherick, Patrick Johnson in Gilbert Cangy. Dan je bil izpolnjen z molitvijo, prepevanjem, športnimi aktivnostmi, druženjem ter prijetnimi pogovori tudi med obroki in v prostem času. Različne delavnice so želele mlade spodbuditi k še trdnejšemu osebnemu odnosu z Bogom, ki v povezanosti v skupnost sama po sebi vabi v lepoto Jezusovega objema.

Odločitev po širjenju veselega sporočila so mladi udejanjili skozi različne dejavnosti v sklopu "Vpliva" na lokalno skupnost in z deljenjem knjig po principu BookCrossing. Darovanje krvi, prepevanje v parkih, deljenje lubenic, akcija "jabolko za cigareto", barvanje ograj in igral v parkih in okolici šol, deljenje brezplačne ustekleničene hladne vode, pogovori na ulicah in razdeljenih okoli 6000 knjig bo vsekakor pustilo trajen spomenik obiska te velike skupine, ki je v soboto štela okoli 3000 ljudi. 

Med vsemi državami udeleženkami je Slovenijo s podporo pristojnega ministrstva in turističnih informacijskih centrov na tržnici narodov predstavilo nekaj prostovoljcev, ki so med mimoidočimi vzbudili veliko zanimanja za našo lepo deželico. Od slovenske ponudbe je bil zelo opazen tudi kvartet 4Given, ki je kot ena bolj uveljavljenih skupin zaključil Festival umetnosti in kar dvakrat nastopil v sklopu večernih programov v veliki dvorani. Pomembno je k dogajanju prispevalo tudi nekaj slovenskih prostovoljcev, ki so s kolegi skrbeli, da je dogajanje potekalo brez zapletov in v zadovoljstvo udeležencev.

Kongres je dosegel vrhunec v petek zvečer, ko je bila v bazenu pred centrom Spens krščena skupina desetih mladih, vse skupaj pa je bilo odeto v prelep dogodek, ki je pritegnil tudi mnoge mimoidoče. V času kongresa se je za izročitev Jezusu in potrditev s krstom odločilo še dvesto udeležencev.

Kongres se je zaključil s prepevanjem, zahvalo organizatorjem, napovedjo naslednjega kongresa v Španiji čez štiri leta ter posebno izvedbo kongresne himne, za katero se je vodjem mladih iz vse Evrope na odru pridružil združeni zbor glasbenih izvajalcev na kongresu in s skupino vokalistov in inštrumentalistov, ki so ves čas kongresa skrbeli za zelo okusno glasbeno spremljavo, mogočno zapel v zahvalo Bogu, ki je zbrane blagoslavljal, varoval in bil prisoten s svojim Svetim Duhom. 

Foto: Milan Vidaković

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Če želite izvedeti več o tem, preberite našo Izjavo o uporabi piškotkov.

Ali se strinjate, da v ta namen na vaš računalnik naložimo piškotke?

EU Cookie Directive Plugin for Joomla Information